YKSI PROSENTTI HYVÄNTEKEVÄISYYTEEN

Lahjoitamme vuosittain prosentin voitostamme erilaisiin paikallisväestön koulutusprojekteihin Sambiassa. Tämän lisäksi myös monet työntekijöistämme haluavat lahjoittaa prosentin kuukausipalkastaan sponsoriohjelmaan, joka mahdollistaa yli tuhannen orpotytön koulunkäynnin. Me kutsumme tätä The One Percent Movement – hankkeeksi, sillä juuri sitä se on – yksi prosentti, joka muuttaa asioita oikeaan suuntaan.

  • DSC_0240_ny
  • afrika 119_ny
  • DSCN2623_ny
  • afrika 080-ny
  • Zambia 2009-01-07 446_ny
  • Zambia 326_ny
  • Picture 28_ny
  • Kubala girls 4_ny

MIKSI JUURI SAMBIA?

Sambia on yksi maailman köyhimmistä maista. Monet perheet elävät suuressa köyhyydessä ja maassa on melkein kaksi miljoonaa orpoa lasta. Koulutus on monelle kaukainen unelma ja mahdollista vain harvoille. Juuri koulutuksen mahdollisuuden puute on syy siihen, miksi me vuonna 2004 valitsimme Sambian hyväntekeväisyyskohteeksemme. Uskomme ja toivomme, että mahdollisuus koulutukseen tarjoaisi sambialaisille lapsille paremman tulevaisuuden.

Saimme tietää tarkemmin Livingstonen huonosta koulutustilanteesta kun eräs työntekijöistämme tapasi toisen Response Networkin kahdesta perustajasta. Huomasimme, että Response Networkin työn avulla moni ihminen alueella oli saanut apua sekä uuden mahdollisuuden elämässä. Heidän filosofiansa auttamisesta kosketti ja inspiroi myös meitä. Alueen vaikean tilanteen ja vähäisten koulutusmahdollisuuksien vuoksi halusimme osallistua auttamiseen ja päätimme aloittaa The One Percent Movement – hankkeen.

Picture  - we care 2

APUA SITÄ TARVITSEVILLE

Yhteistyökumppanimme, hyväntekeväisyysorganisaatio Response Networkin perusti kaksi norjalaista yksityishenkilöä, jotka nykyään yhdessä paikallisväestön kanssa pyörittävät erilaisia koulutusprojekteja ympäri Livingstonen aluetta Sambiassa. Projektit kattavat kaiken koulujen rakentamisesta sekä opettajien kouluttamisesta lapsien auttamiseen ja tavoitteena on saada lapset kouluun kotona työskentelemisen sijaan.

Koko idea perustuu itseavun mahdollistamiseen. Paikallisväestö itse huolehtii koulujen rakentamisesta sekä pyörittämisestä mutta he saavat tukea Response Networkilta, joka on paikalla Sambiassa.

Vuoden 2004 jälkeen olemme saaneet nähdä yli neljänkymmenenviiden koulun avaavan ovensa ja tätä kautta kymmenettuhannet lapset ovat saaneet mahdollisuuden käydä koulua.

INSPIROIVA MATKA

Olemme todella iloisia siitä, että meillä on mahdollisuus auttaa Livingstonen alueen lapsia paremman tulevaisuuden rakentamisessa. On todella hienoa nähdä, kuinka kyläläiset tarjoavat lapsille luokkahuoneen opiskelua varten ja kuinka opettajat mahdollistavat omalla työllään lapsille paremman tulevaisuuden. Haluamme, että työntekijämme saavat kokea kaiken tämän, minkä vuoksi annamme kollegoillemme mahdollisuuden matkustaa Sambiaan seitsemän työvuoden jälkeen.

Uskomme, että työntekijämme ovat näiden seitsemän työvuoden aikana auttaneet meitä yrityksenä kasvamaan ja menestymään, mikä puolestaan on vaikuttanut siihen, että voimme joka vuosi lahjoittaa hieman suuremman summan hyväntekeväisyyteen Sambiassa. Haluamme näyttää kiitollisuutemme pitkäaikaisille työntekijöillemme tarjoamalla unohtumattoman avaavan matkan Sambiaan.